ramen & deuren

Ramen en deuren

Wanneer men deuren en ramen wil plaatsen moet men eerst goed nadenken...

 

Zoals je misschien al weet kunnen wij uw deuren en ramen plaatsen in 3 verschillende materialen. We lichten even toe:

 

Deuren en ramen in pvc

Pvc is uiterst stijlvol, zowel in een witte, gladde uitvoering, als met een gekleurde houtstructuur. Naast deze houtimmitaties is er nog een zeer uitgebreid kleurengamma voor PVC waarin elke klant zijn gading kan vinden.

 

Deuren en ramen in hout

Hout is een nobel en warm materiaal. Het vergt weinig onderhoud als het een eindbehandeling heeft gekregen. De houten ramen en deuren zijn vervaardigd uit meranti of afromosia en zijn verkrijgbaar in uiteenlopende stijlen.

 

Deuren en ramen in aluminium

Aluminium is door zijn optimale thermische kwaliteiten een topproduct in de bouwwereld. Het materiaal blinkt uit door zijn verscheidenheid. Het past perfect bij hedendaagse architectuur en het is ideaal voor een klassieke of rustieke woning. Bovendien kan je kiezen uit de meest uiteenlopende kleurencombinaties.

 

Met andere woorden uw keuze is belangrijk en wij kunnen u daarbij helpen.

Ramen en deuren: PVC, hout of aluminium?

Een overzicht

 

Over de architectuur:

Voor een landelijke of pastoriestijl liggen houten ramen of PVC ramen in houtlook voor de hand. Maar er bestaan ook aluminium ramen die perfect passen in deze bouwstijl. Aluminium ramen geven veelal een krachtige strakke industriële look en hebben als voordeel dat je raamprofielen licht en smal kunt houden. En ondanks de vooroordelen die over pvc ramen bestaan, kun je zeker met de mogelijke aluminiumimitaties ook met pvc ramen een strakke en moderne look aan de architectuur van je woning geven.

 

Over de toepassing:

Voor extra grote raamoppervlakten kies je best voor aluminium ramen.

 

Over de isolatiewaarde:

Hout is van nature een sterke isolator. Hoewel hout het beste isoleert, blijven aluminium en pvc ramen niet ver achter. De Belisol-profielen voor aluminium en pvc ramen bestaan uit 4 tot 5 kamers en minstens 3 dichtingen die een hoge isolatiewaarde opleveren. We werken met dikkere profielen van 70mm tot 88mm waardoor je bovendien voor het sterk isolerende hoogrendementsglas kunt kiezen.

 

Over het onderhoud:

Hout vraagt zonder meer het meeste onderhoud. Aluminium en pvc ramen hoef je nooit te schuren, verven, vernissen of lakken. De moderne spuittechnieken zorgen er op ecologisch verantwoorde wijze voor dat je houten ramen onderhoudsarm zijn. Aluminium en pvc ramen zijn onderhoudsvriendelijk

 

Over je budget:

Aangezien we hier spreken over maatproducten, hangt veel af van de afwerking die je kiest voor je ramen en deuren. Laat je goed begeleiden door vakmensen opdat je de juiste keuzes maakt.

Troeven

 • ramen en deuren
 • dressings
 • keukens
 • parket en laminaat
 • plafonds
 • badkamerinrichting
 • bureauinrichting
 • wandbekleding
 • houten poorten
 • terrassen
 • gevelbekleding
 • ...

Eigen werkatelier

 

"Kwalitatieve ramen en deuren gebruiken wij van Kömmerling"